Sunday, 18 January 2015

Dnevnik Ane Frank - digitalne knjige

Pozdrav svim ljubiteljima čitanja knjiga u elektronskom formatu! ;) Kako ste danas? Da li vam se sviđa naš blog?

U ovom članku besplatne e-knjige predstavljaju dnevnik Ane Frank u elektronskom formatu...
U dnevniku koji je dobila na 13. rođendan, Anne je opisivala teškoće s kojima se susretao njen narod. Dnevnik ju je učinio najpoznatijom žrtvom holokausta te opisuje situaciju Židova koji su skrivali od nacista.

Annelies Marie Frank autorica je poznatog Dnevnika Anne Frank, objavljenog poslije njene smrti od strane njenog oca.

Prije preuzimanja proučite Uslove korištenja i Upustvo za download.Dnevnik Ane Frank.doc 479 KBAne Frank BIOGRAFIJA:Rođena je u Frankfurtu, mlađa od dvije kćeri Otta i Edith Frank. Nakon pobjede Nacističke partije Adolfa Hitlera 1933. Frankovi odlaze potražiti spas u Holandiji. U ovom periodu Anne, koja je od djetinjstva pokazivala interes za književnost, počinje pisati svoj dnevnik. Njemačka ubrzo okupira Holandiju a progoni Jevreja se nastavljaju, prisiljavajući porodicu na skrivanje u zgradi Ottove firme. Nakon 2 godine skrivanja u Achterhuisu ili Tajnom skrovištu, porodica je izdana i odvedena u koncentracioni logor Bergen-Belsen. Sedam mjeseci nakon toga Anne je umrla od tifusa, samo nekoliko dana nakon svoje sestre Margot. Edith je uspjela pobjeći iz logora, ali je umrla od iscrpljenosti 20 dana prije nego je Crvena armija oslobodila logor. Njen otac, jedini preživjeli član ove porodice, vratio se u Amsterdam nakon završetka rata, pronašao Annin dnevnik i objavio ga 1947.

U dnevniku koji je dobila na 13. rođendan Anne je opisivala teškoće s kojima se susretao njen narod. Dnevnik ju je učinio najpoznatijom žrtvom holokausta te opisuje situaciju Židova koji su skrivali od nacista. Ostanite u čitanju besplatnih e-knjiga, koje u velikom broju možete naći na ovom blogu. :)
Uredništvo bloga BESPLATNE ELEKTRONSKE KNJIGE poziva vas da sve nepravilnosti sa linkovima i ostale probleme, prijavite u komentarima. Također, komentari služe i za ostale sugestije, pohvale i kritike.