Sunday 18 January 2015

Adolf Hitler - free elektronske knjige

Adolf Hitler je knjiga njemački nacistički diktator. U knjigama se kombiniraju elementi  Hitlerova autobiografska, politička i ideološka gledišta, koja su kasnija postala načela nacističke ideologije.

 Blog BESPLATNE E-KNJIGE raspolaže ovim naslovima knjiga u elektronskom formatu, čiji je autor Adolf :

Prije preuzimanja proučite Uslove korištenja i Upustvo za download.



Adolf  Hitler - Moj poredak sveta

Adolf Hitler - Druga Knjiga

Adolf Hitler - Druga_Knjiga_na_Hrvatskom

Adolf Hitler - Govor_3_listopada_1941

Adolf Hitler - Hitlerovi_govori

Adolf Hitler - Mein_Kampf_na_Hrvatskom

Adolf Hitler - Moja Borba srpski prevod cirilica


Adolf Hitler BIOGRAFIJA:    Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20. travnja 1889. - Berlin, 30. travnja 1945.) bio je njemački političar, vođa Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke (njemački: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, skraćeno NSDAP), poznate pod nazivom Nacistička stranka. Bio je apsolutni diktator Njemačke od 1934. do 1945., s naslovom Kancelara Reicha od 1933. do 1945. i naslovom poglavara države Führer) od 1934. do 1945.; njegova puna titula bila je Führer und Reichskanzler.

    Na sudu, Hitler je bio optužen za veleizdaju i u travnju 1924. sud je presudio kaznu od pet godina zatvora, biva zatvoren u Landsbergu. Dok je bio u zatvoreništvu Hitler je diktirao knjigu Mein Kampf (Moja borba) svome zamjeniku Rudolf Hessu. U prosincu 1924. Hitler sa svojim sljedbenicima biva pušten iz zatvora, nakon što je bila proglašena amnestija.

    Nacistički kabinet 1935. godine s Nurenburgskim zakonom oduzima Židovima pravo na njemačko državljanstvo, te su protjerani sa svih državnih poslova, te bavljenjem bilo kakvim profesionalnim zvanjima i nije im dozvoljeno posjedovanje tvrtki. Na Židove se obrušila medijska kampanja mržnje. Pritisak na njih je stalno jačao: 1938. u Kristalnoj noći Kristallnacht spaljene su sve knjige koje su napisali pisci židovskog porijekla. Pod ovim pritiscima između studenog 1938. i rujna 1939. iz Njemačke bježi više od 180,000 Židova,...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler



 Ostanite u čitanju besplatnih e-knjiga, koje u velikom broju možete naći na ovom blogu. :)
* Uredništvo bloga BESPLATNE ELEKTRONSKE KNJIGE poziva vas da sve nepravilnosti sa linkovima i ostale probleme, prijavite u komentarima. Također, komentari služe i za ostale sugestije, pohvale i kritike.